logo BRIDGECLUB KEERBERGEN logo

WIE  SPEELT BRIDGE?

Om te bridgen moet men uiteraard intelligent, verstandig, slim, doordacht, wijs en sportief zijn.

Vandaar dat er in gans de wereld maar 50.000.000 bridgers zijn!

Het aantal aangesloten leden kan fel verschillen van land tot land : zo telt de Nederlandse bridgebond 100.000 aangeslotenen, terwijl dit er in België slechts 5.000 zijn. (daaruit echter afleiden dat de Nederlanders veel intelligenter, verstandiger, slimmer, doordachter, wijzer en sportiever zijn dan de Belgen lijkt ons op zijn minst een voorbarige conclusie.......)

Er werden ganse bibliotheken over het bridgespel geschreven en een beetje bridger wordt verondersteld de meeste van die 'systemen' en de uitvinders ervan  als zijn binnenzak te kennen. De achternaam van volgende bekende spelers zijn een systeem of conventie geworden : Ely CULBERTSON,  Charles GOREN, Samuel STAYMAN, Oswald JACOBY, Chris NIEMEIJER, Hy LAVINTHAL, BERRY Westra (deze laatste een Nederlander, en dus anders).

Sommige collega's - bridgespelers zijn dankzij (of ondanks) hun hobby beroemd en/of tamelijk vermogend geworden : OMAR SHARIF,
Bill Gates en Warren Buffett

Er is dus nog werk aan de winkel........   Omar Sharif      Bill Gates          Warren Buffett

Einde Wie speelt bridge?