logo BRIDGECLUB KEERBERGEN logo

Historiek

BCK onstond in 1987 als een spin-off uit de huisvlijtbridge van de Nederlandse kolonie in Keerbergen.  Onder impuls van Corinne Lubbers volgden dertien dapperen  een initiatiecursus van Georges Wauters.  Deze gemengde groep  autochtonen en Nederlanders  legden de basis voor de verdere ontwikkeling van bridge in Keerbergen en omgeving.

Tot op heden zijn er drie periodes in de nog jonge geschiedenis:

bullet

De  Bloemendaalperiode (1987-1992). Onder de kundige en charmante leiding van Jeannine Baumans steeg het aantal leden stelselmatig, waardoor de club wegens plaatsgebrek verschillende keren van locatie diende te veranderen en wij achtereenvolgens via omzwervingen langs  Rietenhof, The Lake en  Ruitershof, uiteindelijk voor een langere periode neerstreken in Bloemendaal.  Maar door onze blijvende groei dienden wij nogmaals te zoeken naar een ruimere omgeving, namelijk Sportcentrum Greenhill te Putte.

bullet

De Greenhillperiode (1992-2004). Onder het diplomatisch maar krachtig voorzitterschap van Marc Luyten kon de club groeien tot ver over de honderd leden maar hier werden wij geconfronteerd met het gezegde "de mens wikt maar .... de overheid beschikt". Samen met het sportcentrum werden wij zonevreemd verklaard en dit tot onze allergrootste verrassing, want tot hiertoe dachten wij dat bridgers enkel wereldvreemd konden verklaard worden.

bullet

In 2004 kwam BCK terug naar zijn geboortegrond in 't Kasteel te Keerbergen en de dynamische Willy Van Waeyenberghe werd er verkozen tot voorzitter. Midden 2005 sloot 't Kasteel echter zijn deuren en vonden wij een (tijdelijk) onderdak in de parochiale gebouwen Berk en Brem. In juli 2006 werd Tom Klaar de nieuwe voorzitter en onder zijn impuls  konden wij in november 2007 terug terecht in het grondig gerenoveerde 't Kasteel. In februari 2008 verhuisden wij alweer, ditmaal naar de gemeentelijke sporthal van Keerbergen.

Langs deze weg een dankwoord aan alle anonieme werkers achter de schermen - bestuursleden zowel als gewone leden - die  zich belangeloos voor de club hebben ingezet en blijven inzetten. Dank zij hen is Bridgeclub Keerbergen uitgegroeid tot een club waar het aangenaam is om te bridgen.

Einde Historiek

Keernekerweere